Ellen van Hattem

Ellen van Hattem

Bewindvoerder


“Na ruim 25 jaar werkzaam geweest binnen de financiële sector heb ik Van Hattem Bewindvoering opgestart en bewust de overstap gemaakt naar bewindvoering. Juist nu in tijden van crisis en vergrijzing wil ik mijn kennis inzetten voor degene die het het hardst nodig hebben. Ik kan vanwege mijn empathisch vermogen en toegankelijkheid snel tot de kern van het probleem komen en een vertaalslag maken met de cijfers in begrijpelijke taal. Zodoende kan er gewerkt worden aan een structureel op orde brengen van uw financiële administratie.”


Van Hattem Bewindvoering B.V.
Postbus 745
1200 AS Hilversum
info@vanhattembewind.nl
Tel. 035 - 887 1418
Mobiel 06 - 23 48 49 56
KvK 70202389
BTW nr NL0885.86.716.B01

Werkwijze Bewindvoering

Na de aanmelding neem ik contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek bij u thuis. Wanneer u zich aanmeldt voor bewindvoering zal dit aangevraagd worden bij de Rechtbank via een verzoekschrift. Dit verzoekschrift vullen we samen in.

Beheer –en Leefgeldrekening

Zodra de kantonrechter het verzoek tot bewindvoering heeft toegewezen, wordt er door Van Hattem Bewindvoering een beheerrekening en een leefgeldrekening op uw naam geopend. Op de beheerrekening zullen uw inkomsten zoals uw salaris, pensioen en/of uitkering worden gestort. Op de leefgeldrekening zal het wekelijkse leefgeld worden gestort voor uw huishouding.

Van Hattem Bewindvoering zorgt ervoor dat van uw beheerrekening uw (vaste) lasten zoals huur, energie, leefgeld en verzekeringen worden betaald.

Uw financiële situatie

Aan de hand van uw inkomsten en uitgaven zal er een overzicht gemaakt worden om inzicht te krijgen in uw financiële situatie en om een budgetplan samen te stellen. Indien u schulden heeft zullen deze worden geïnventariseerd.

Van Hattem Bewindvoering informeert de instanties en bedrijven waar u een financiële relatie mee heeft. Aan hen wordt medegedeeld dat uw vermogen onder bewind is gesteld en dat het postadres dient te worden aangepast.

Van Hattem Bewindvoering is verplicht om jaarlijks verantwoording af te leggen aan de kantonrechter. De kantonrechter controleert of we uw vermogen goed hebben beheert.